Sunday 17 February 2013

Répatorta? Nem! A RÉPATORTA !! Gluténmentes verzió is!!

Régóta kerestem egy jó kis répatorta receptet. Elképzeltem egy kis savanykás, citromos sajt(vajkrémmel) ...Azt mondanám. nyami.. de ez kicsit idétlenül hangzik.

Szerintem a titka a megpiritott diódarabokban rejlik, úgyhogy ne lazsáljátok el a pirítást!!

A hozzávalók:

220 g finomra reszelt répa
180 g kr. cukor
60 g barna cukor
2 nagy tojás (L)
100 ml olaj
1 tk. vanilia kivonat
1 citrom héja
200 g sima liszt ( nálam ez SPAR universal gluténmentes lisztkeverék 190 g  )
nem egészen 1 tk sütöpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
egy marék apróra vágott és megpirított dió
3 tk mézeskalács füszerkeverék ( ízlés szerint lehet kicsit kevesebb, én legközelebb 1-2 tk fahéjat teszek bele, mézesfüszer helyett)

És ilyen egyszerü:
A tojást, cukrot, olajat, citromhéjat, vanilia 2-3 percig kézimixerrel elkeverjük. Hozzáadjuk a szintén jól elkevert száraz anyagokat ( liszt, füszerek,sütöpor, szódabikarbóna) ,adunk neki még 1-2 percet a kézimixerrel. És most jön bele a répa, majd a dió.
20 cm átméröjü tortaformában sütjük 160-170 fokon, esetemben 55 percig. Tüpróba!!
Másnap, harmadnap még intenzívebbre érnek az ízei. Pillekönnyü, pedig gm liszttel készült, meg kell mondanom a sima liszttel nem is próbáltam.

A turbó bele a 100 g sajtkrém+100 g vaj + 100 g porcukor keverék 1 csipet sóval ( a só megtöri a krém édes ízét) habosra keverve 1 citrom levével ízesítve ( ízlés szerinti mennyiségben hozzáadva), majd ízlés szerint vastagabban vagy vékonyabban töltsük meg vele a tortát.

Ronda?? Na és? Mennyei!
A forrást még keresem...de nem találom..
Végre! Nem volt egyszerü... eredeti recept itt ANGOLUL

Monday 11 February 2013

Schoko Cupcakes


Magyarul :itt, de fényképes útmutató itt helyben!

Zutaten für 12 Stück
Teig:
150 g glattes Mehl
30 g Kakaopulver
1 TL Backpulver
1 Prise Salz
200 g Zucker
45 g weiche Butter
1 Ei
180 ml Milch
Frosting:
Mark einer Vanilleschote oder
1 TL Vanille Essenz
200 g weiche Butter
200 g Staubzucker
200 g Frischkäse (Philadelphia)

- Backrohr auf 180 C vorheizen. (Ober- Unterhitze)
- 12 Backförmchen aus Papier in ein Muffinblech geben.
- Das Mehl mit Kakao- und Backpulver mischen und sieben.
- Salz und Zucker unterrühren.
- Butter in Stückhen schneiden.
- Mehlmischung und Butterstücke mit dem mixer zu einer krümeligsandigen
Masse verrühren.
- Ei und Milch unterrühren.
- Den Teig auf die Mulden verteilen und auf mittlerer Schiene ca. 17
minuten backen. Mit dem Finger leicht auf die Oberfläche eines
cupcakes drücken; wenn er leicht zurückfedert, ist der Teig luftig und
fertig gebacken.
- Für das Frosting Vanillemark ( Essenz), Butter, Zucker und Frischkäse
cremig rühren.
-. Das Frosting in einen Spritzbeutel geben und die Cupcakes damit
garnieren.
Das Frosting können wir mit Lebensmittelfarben kolorieren. Vorsichtig
dazugeben, einige Tropfen reichen zum Erreichen der gewünschten Farbe.
Die Dekorationen nur unmittelbar vor dem Servieren auf die Creme
draufsetzen, bitte ganz vorsichtig, da es sehr zerbrechlich ist.












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...