Monday 19 September 2011

Készítsünk kiszúrókat! Machen Wir Ausstecher! Cutter step-by-step

A tortadíszítés azt hiszem egy szenvedély. Ez pedig azzal jár, hogy soha nem tudjuk abbahagyni az újabb és újabb kellékek megvásárlását. Mindig kell csak még egy szín, ami nagyon fontos- de tuti, hogy ha ez megvan,akkor több kellék már TÈNYLEG nem kell!!
Aztán jön a :mennyivel szebbet tudnék csinálni EZZEL. Na jó, ez lesz az utolsó...
Ugye, kedves fondant függök, ismerös?

Kicsit könnyitsünk a lelkiismeretünkön, és készitsünk magunk kiszúrókat!


Kétféle anyaggal dolgozhatunk: lehet kapni ( Aldi, Lidl? Spar?) 500 g-os sós mogyorót, a legolcsóbb kiadás is megfelelö (1.kép). Ez egy sima oldalú konzervdoboz, amit egy háztartási ollóval csikokra szabdalhatunk. De ügyesen, meglehetösen balesetveszélyes!
1.kép






Ebböl készitettem a tavalyi mézeskalács szív kiszúrómat.


Mivel kissé erösebb, mint a másik variációban használt anyag, jobban formatartó. Én mindenképpen ezzel kezdeném a próbálkozást. Ha túl kicsi és furfangosabb mintát szeretnénk hajtogatni, pl. Fondant vagy gum paste virágokhoz, használjuk a nagyobb méretü aluminium tálcát. Azert a nagyobbat, mert annak erösebb az anyaga, mint a kisebb méretünek.

Természetesen mind a két anyagot a legjobban és legpontosabban megfelelö szerszámokkal tudjuk megmunkálni..Ilyen pl. Egy kerek hosszúkás fogó, fapálcika, stb..

Lássunk hozzá!
  1. Vágjuk a kiválasztott anyagot kb. 1-1,5 cm széles csikokra. A hossza persze attól függ, milyen alapanyogot választottunk. A konzervdobozt függölegesen bevágom, majd ollóval (èles kèssel) a kerek tetejétöl és aljától megszabaditom. Még egyszer: Vigyázat, balesetveszély!!. Máris kaptam egy téglalapot. Vonalzó és alkoholos filc segitségével a kivánt szélességüre csikozom, majd ollóval szétvàgom.A széleit egy fapálcikával, fém hengerrel vagy egyéb alkalmas bizgentyüvel kisimítom.(mint régen, amikor a körmünkkel a csokipapírt símítottuk..)
  2. Ha alutálcát használok, azt vonalzó mellett egyszerüen „skiccerrel“ felcsikozom..
  3. Rajzoljuk le a kivánt formát egy lapra.Èn pl. szétszedtem egy orchideát, és a szirmait körberajzoltam. A másik lehetöség, amikor a web-shopban látható a kiszúró formája, a monitoron akkorára nagyitom, amekkorára szeretnèm, és átlátszó papiron körberajzolom.
  4. Azután meghajlítom a fém csíkot a kívánt formára.
  5. Befejezéskor ragasztószalaggal tekerem körbe az illesztésnél.

A végeredmény...

6 comments:

SophieAurvate said...

Imádom! :)

M@rti said...

Nagyon jó ötlet, már én is sokat gondolkodtam olcsó kiszúrón, mert mindig van valami új, amilyen még pont nincs a készletemben.
Ügyes!

Szépek a tortáid!

Zaubertorten said...

M@rti! Köszönöm!

marisz57 said...

Fantasztikusan ügyes vagy!
Lehet, hogy megpróbálok én is kiszúrót csinálni, bár az ilyesmi nem erősségem.

Zsuzsi said...

Hogy ez mekkora ötlet!!! Nagyon szépek lettek a kiszúróid!

Zsuzsi said...

Hogy ez mekkora ötlet!!! Én is ki fogom próbálni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...