Zutaten / Hozzávalók:
200 g Mehl / Liszt
100 g Salz / Só
1 EL Zitronensäure oder Weinsteinpulver / 1 ek. citromsav vagy borkösav így a massza kevésbé lesz romlékony..
2 EL Öl / 2 ek. étolaj
250 ml heißes Wasser / forró viz
Lebensmittelfarbe (oder Ostereier-Färbeblatt in kochendes Wasser geben)/
Ètelfesték ( a vizhez hozzáadva )
1.) Mehl, Salz und Zitronensäure vermischen.
+ liszt,só, citromsav összekever
+ liszt,só, citromsav összekever
2.) Wasser, Öl und Lebensmittelfabe zum Kochen bringen.
+Víz, olaj felforral.. Az ételfestéket a vízhez lehet adni.. ha natúr színt szeretnél, készítsd festék nélkül, utólag is színezhetö ételfesték pasztával.. A folyékony (pl. szilas..) ételfestéket azonban célszerü a vízhez adni..
+Víz, olaj felforral.. Az ételfestéket a vízhez lehet adni.. ha natúr színt szeretnél, készítsd festék nélkül, utólag is színezhetö ételfesték pasztával.. A folyékony (pl. szilas..) ételfestéket azonban célszerü a vízhez adni..
3.) Mischung 1. und 2. werden vermischt ...
+ a felforralt vizet a lisz-só keverékhez öntjük, elkeverjük..
+ a felforralt vizet a lisz-só keverékhez öntjük, elkeverjük..
und leicht geknetet.
+óvatosan összegyúrjuk -vigyázat, még forró!!)
+óvatosan összegyúrjuk -vigyázat, még forró!!)
Falls die Masse zu dick oder zu dunnflüssig ist, kann man mit Mehl- oder Wasserzugabe regulieren.
Aufbewahren lässt sich die Knetmasse im Kühlschrank- wichtig dabei luftdicht verschließen!
2 comments:
Ez nagyon szuper! :)
Princess! Köszönöm, remélem neked is bevált! A kislányom imádja, nagyon kellemes selymes állaga van ( ha nem felejted ki belöle az olajat, mint én legutóbb)
Post a Comment