Sunday 2 October 2011

Katicás torta

Minitorta versenyre készült ez a kis tortácska. Aranyérmet kaptam érte, mégpedig szakmai zsüritöl!! Nagy megtiszteltetés, ez úton is köszönöm! Nagyon örülök, mert csodaszép és különleges munkák mellett kaptam én is díjat. A versenymüvek megtekinthetök itt: http://webcukrasz.lapunk.hu/ 

A torta mindössze 10 cm átméröjü lehetett. Citromos-kókuszos piskóta lapokból készült, tölteléke egy selymes fözött citromkrém, áfonyaszemekkel. Hamarosan jön a leírás is!







És kicsit eldugva, itt van a második kis tortácskám. Sajnos nem az elképzeléseimnek megfelelöen alakult a dolog... Nagyon szeretem a barna-zöld kombinációt, de ez a tartalék tervem volt, mert kipróbáltam a kakaós fondant-t. Amit valószinüleg többé nem teszek... Bio kakaós fondant ide, fincsi kakaós fondant oda, dolgozni rémálom volt vele. És mindezt megkoronázza életem elsö gum paste orchideája. Erröl is tudnék mesélni ;-)...


A recept viszont figyelemre méltó, burkolt-emeletes torták esetében különösen, mivel kevésbé romlandó mint egy fözött -tojásos krém, és stabil tartást is biztosít. 
Vékony piskóta lapok között marcipán-sárgabarack krém, recept hamarosan! De szivesen segìtek, ha valakinek kérdése van.

2 comments:

szabina said...

Szia!

Gyönyörűek a tortáid!! Én is kísérletezek fondanttal és gum pasteval. Te melyik fondant recept alapján dolgozol?
A gum paste ehető, vagy nem? Ezzel még nem egészen vagyok tisztában... :)

Üdv

Szabina

Zaubertorten said...

Kiskukta fondant receptjet készítem, nála találsz részletes leírást is. A gum paste ehetö, de miutan tenyleg kökeményre szárad, viszonylag gyorsan, elég "elszántnak" - mondhatni elvetemültnek kell lenni ahhoz, hogy valaki képes legyen csak úgy megenni egy kb. 5 óra munkával készült cukor orchideát például... Kivételek ez alól a gyerekek, akik imadják megkóstolni az apró kis cukor -margarétákat... Itt viszont azért korlátoznám az elfogyasztható mennyiséget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...