Wednesday 25 April 2012

Macaron mánia

Kit ne érne utol, aki folyton a gasztro blogokat böngészi...Na persze én sem vagyok kivétel, sok heti kutatómunka, testi-lelki és eszközkészletbeli felkészülés után végre eljött a társadalmi munka ideje az oviban, ideje volt valami újjal elörukkolni. Szóval íme:

Számtalan bloggernél találtok részletes útmutatót, nézzetek be Tücsökbogárhoz  például. Én kicsit óvatosan osztogatnám a tanácsokat, mert csekély 15 tepsi makaron után egyenlöre csak a hibákat tudnám sorolni. 
Ami biztos, próbáljuk meg a selejt példányokat nem mind megenni! A 3 legszebbet pedig tegyük félre egy jó sikerült fénykép erejéig. ( vagy kevésbé jó kép erejéig)


A macaron nagyszerüsége szerintem a szinében rejlik, nagyon érdekesnek találtam, hogy a különbözö szineknek egészen más ízhatása van ( még töltelék nélkül értem) aztán a töltelék teljesen átveszi a hatalmat a színes kis korongok fölött.
Most éppen a hatodik kis halványlila mademoiselle-t fogyasztom, és meg kell állapítanom, hogy két nap, és a mascarponés-tejszines töltelék csodákra képes! ( még szerencse, hogy éppen elfogyott!!)

Azért összegzem a tapasztalataimat, a jövö héten megosztom mindazokkal, akiket érdekel.

2 comments:

M@rti said...

Gyönyörűek lettek! Én a második adag készítése után feladtam, de mostanában egyre többet gondolok rá, hogy újra meg kéne próbálnom :-)

Zaubertorten said...

Köszi Marti! Az biztos, hogy nagyon sok mindenre kell figyelni- és akkor sem biztos, hogy sikerül..Terveztem, hogy pár tapasztalatom majd leírom ha lesz egy kis idöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...