Thursday 31 January 2013

Be my Valentine!

Rezept auf Deutsch

Egy finom muffin-söt ez már cupcake- recept megint a kedvenc BILLA-magazinomból. A cupcake közismert hátránya a rajta levö tekintélyes mennyiségü krém, amit sokan nem szeretnek. De itt az idö, hogy ledöntsük a tabukat, és olyan krémet tegyünk a tetejére, amire azt mondjuk. még!

A muffinokhoz:
150 g liszt ( a GM verzióhoz én egyszerüen GM lisztkeveréket tettem)
30 g kakaó
1 tk sütöpor
1 csipet só
200 g cukor
45 g puha vaj
1 tojás
180 ml tej

töltelék:
1 doboz/tubus sürített tej

Krém (frosting)
175 g krémsajt (Philadelphia pl.)- ez éppen egy doboz)
150 g porcukor
150 g vaj

A lisztet, kakaót, sütöport, sót, cukrot összekeverjük. hozzáadjuk a vajat, és a robotgép dagasztókarjával morzsás masszává keverjük.
A tejet és tojást hozzákeverjük. A masszát egy zacskóba tasszük, sarkán pici lyukat vágunk, így könnyedén megtölthetjük az elökészített mufffinkapszlikat.
180 fokon kb 18-20 percig sütjük.

A töltelékhez már korábban elkészíthetjük a karamellt. A sürített tejett beföttes üvegbe tesszük,lezárjuk, és egy fazékba állítjuk annyi vizbe, ameddig a sürített tej vonala van. 4-5 óra alatt a leglassabb tüzön szépen karamellé alakul. Semmit nem kell vele csinálni, nem kell keverni sem. Kihütjük, majd ezzel töltjük meg a muffinokat.

A frostinghoz a hozzávalókat habosra keverjük, majd díszítjük a megtöltött sütik tetejét.











No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...