Friday, 12 December 2014

Step by step vajas keksz csoki transzfer fóliával díszítve

Azoknak, akik kedvet kaptak ilyen különleges, egyedi ám mégis nagyon egyszerü keksz elkészítéséhez. A csokitranszfer-fólia felhasználásának egyik módja (a többi rengeteg egyéb ötlet mellett- söt ha valakinek újszerü minta vagy felhasználási javaslat jutna eszébe, he hezitáljon, jelentkezzen ötletével a FB oldalamon.)


 A csokiba mártott kekszet rácsra/ sütöpapírra helyezzük, és a kivágott transzferfóliát MATT oldalával lefelé a kekszre tetsszük. Óvatosan rányomjuk, hogy mindenütt érintkezzen a csokival.

 A fejjel lefelé módszer:

alul van a csokitranszfer, és csokiba mártott kekszet óvatosan rátesszük. Majd addig nyomjuk a kekszet finoman, míg a csoki éppen a süti széléig nem fut.

ne lapítsuk ki teljesen, a fólia és a keksz között azért maradjon csoki!!
Így járunk, ha fordítva tesszük a fóliát a csokira...


 FONTOS!  A fehér csoki rémesen lassan dermed. Adjunk neki inkább egy napot, és közben ne nézegessük, próbálgassuk, jó -e már, mert tuti mehet a kukába az egész. Higyjétek el, tudom... Hoppá! Igy járunk, ha a fólia fényes fele érintkezik a csokival.
MINDIG A MATT FELÜLETRE KERÜLJÖN A CSOKI / A MATT OLDALT NYOMJUK ÓVATOSAN A CSOKIS FELÜLETRE!


A túlfolyt és megdermedt csokit egy éles vékony pengéjü késsel / szikével körbevágjuk. Ha látszik a minta körvonala és ez nem mutat túl jól, finoman és lazán egyszerüen lekaparjuk.

KÉSZ!! 
Jó móka nem?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...